Диагностика

 

 

Добре дошли  в нашия диагностично – консултативен център


При нас може да получите комплексна информация и проведете консултации и диагностика в две направления:

1.       Здраве и спорт за всички

2.       Високо спортно майсторство

Здраве и спорт за всички

Цел: подобряване на здравословното състояние, ниво на физическите качества, оптимизиране на телесния състав и изграждане на красиво и хармонично тяло. Това направление включва определяне на Вашето моментно състояние – функционално, телесен състав и изработване на комплексна методическа програма за  усъвършенстване и развитие.

Програмата включва:

1. Тестиране

1.1   Измерване на телесния състав и оценяване на физическото състояние на тялото чрез апаратурата на „ In Body 3” на фирма BIO SPACE

Разполагаме с най-иновативната за момента тест-апаратура In Body 3.

Работи на принципа на електропроводимостта и на физиологическата закономерност. Мазнините и мускулите имат различно електросъпротивление и електропроводимост. За разлика от повечето подобни уреди, при които контактът се осъществява само през две точки (чрез ходилата или чрез дланите) при Bio Space точките на контакт са четири. Това позволява електрическият импулс да обхване много по-голяма зона от тялото, а оттам и резултатът е много по-точен и пълен. Уредът не само измерва телесните мазнини, но и той прави и една обща оценка на физическото състояние на тялото от гледна точка на нормите на Световната Здравна Организация. За да бъде измерването по възможност по-точно и вярно се въвеждат в компютъра на машината личните характеристики на изследвания индивид – пол, възраст, височина и килограми. Така Bio Space интерпретира получените резултати според конкретния човек. За да бъде измерването по възможност по-точно и вярно се въвеждат в компютъра на машината личните характеристики на изследвания индивид – пол, възраст, височина и килограми.

Така Bio Space интерпретира получените резултати според конкретния човек.

По-важните характеристики, които апаратурата In Body 3 на фирма Bio Space отчита са:

 • Количеството телесни течности в организма – вътреклетъчна и извънклетъчна течност (в литри)
 • Чиста мускулна маса (в кг)
 • Чиста телесна маса (в кг) – сбор от чистата мускулна маса и всичко останало без мазнините.
 • Телесни мазнини (в кг)
 • Телесни мазнини ( в %)
 • Показва разпределението на течностите в тялото
 • BMR (Basic Metabolic Rate) – необходимото количество калории за поддържане на основния метаболизъм. При това количество калории и при умерена физическа активност поддържате идеалното тегло при посочените резултати – мускулна маса и телесни мазнини.
 • Weight Control – показва какво би трябвало да е телесното ви тегло при отчетените резултати (мускулна маса и телесни мазнини) и въведените лични данни (пол, възраст и височина)
 • Fitness Score – показва и оценява здравословното ви състояние в една своеобразна класация с максимален сбор 100 точки.

Всичко това се принтира и се показва под формата на специална карта.

За по-голяма прецизност изследвайте как се променя мускулната маса, процентът и теглото на подкожните мазнини, водно-солевият баланс, хранителният статус и обобщената фитнес оценка. Получената от апаратурата информация е най-важна за изработване на тренировъчни програми и хранителен режим. С периодични измервания с In Body 3 бихте могли да упражнявате контрол и да регулирате тренировъчната си стратегия, както и Вашата диета.

1.2   Анализ на поносимостта на организма към храните.

Хранителен навигатор: Знаем ли какво е ценно и какво е вредно да консумираме от безкрайното изобилие на хранителни продукти и кулинарни изкушения? Не е ли по-добре да имаме персонална информация кое е важно и кое е вредно за всеки от нас? Отговорът е : Вега тест, който безпристрастно ще определи кое меню е полезно за нас.

1.3 Анализ и програмиране на съдържанието на калории и макронутриенти в храните чрез персонален калкулатор на фирма DITTMANN (Германия)

1.4   Определяне на степента на метаболизма на тялото чрез измерване с апаратура Body bugg на Apex Fitness Group (САЩ)

1.5   Измерване на подкожните телесни мазнини чрез определяне дебелината на  кожни гънки с професионален калипометър (калиперометрия) на фирма MSD (Белгия)

1.6   Ръчна динамометрия чрез апаратура на фирма MSD (Белгия)

1.7   Измерване нивото на взривната сила и отскокливост, бързина и скоростна издръжливост, чрез най-съвременната за момента, мобилна апаратура “Achillex-jump’n”run на Humotion”(Германия). С нея се тестират  качествата взривна сила и отскокливост, скокова издръжливост, бързина (честота на движенията и пробягване на 5м, 10, 15м и 20м. през фотоклетки), скоростна издръжливост и др. Чрез дистанционен запис и програма се проследява на монитор,  двигателната дейност на даден състезател за тренировка, мач или състезание.   Контролно-информационният датчик се фиксира на колан с общо тегло 150гр. Двигателните действия, телеметрично се записват и възпроизвеждат на компютър, а специалната програма анализира резултатите и подава нужната на треньора информация.

1.3 1.4 1.5
1.62. Изработване на хранителна методика и такава за прием на хранителни добавки.

3. Предложение за подходяща форма на спортуване и възстановяване.

4. Периодичен и текущ контрол.

 

Кoмпютърна диагностика

Уникално комплексно обследване, което позволява да се определи функционалната активност на вътрешните органи и системите на нашия организъм. С помощта на нашите изследвания чрез уреда АТМ – експрес ние не просто определяме причината за болестта, а провеждаме пълна диагностика на всички органи в човешия организъм с нарушенията им, за да може медицинската помощ да бъде комплексна и максимално ефективна.

 

Възмножностите на диагностиката позволяват:

-          Да се изследва общия енергиен баланс на организма – аура и чакри, да се определи по-сложна ситуация на неговото развитие и адаптация

-           Вероятност за появяване на наследствени заболявания и предразположение към тях (диабет, инсулт, инфаркт, хипертония, онкологични заболявания и т.н.)

-          Скрити психологични причини за заболявания ( неувереност, страх, обида, обида, депресия стрес и т.н.)

-          Състояние на имунната система, нервната система, лимфната система и кръвта

-          Наличието в организма на всякакъв вид вируси, бактерии, гъбички, глисти, тяхното местонахождение и степента на активността им


Какво още предлага нашия център:


Фирми «ДКЦ-Дъга 2002» и «Джей Кей Фитнес» ви предлагат съвършено нов начин за откриване на заболявания, лечение и поддържане на здравословното състояние на организма като за целта се използват:

- най-новата руска диагностика, изобретена от проф. Смиленец

-най-новото и съвременно лечение с биорезонанс (нано технология)

-най-новото и авангардно хомеопатично средство в САЩ за въздействие върху организма, отделни системи и органи – лепенките с нанокристали на фирма Life Wave (САЩ)

-доказали своето лечебно действие японски, американски и европейски продукти

-изготвяне на индивидуални лечебни продукти според състоянието на вашия организъм

-изготвяне на индивидуални тренировъчни и хранителни програми

Чрез диагностика в продължение само на 1 минута (44, 000 проверки на организма на клетъчно ниво) може да се установи здравословното ви състояние на всички видове системи (Храносмилателна система,дихателна, отделителна, сърдечно-съдова, опорно-двигателна система, нервна система, система на сетивните органи, ендокринна система, полова система,имунна система) и конкретно на всеки един орган. В същото време могат да се открият над 1500 алергии, както и да се определи състоянието на :

-          Енергоинформационната система- аура

-          Енергоинформационната система-чакри

-          Психоемоционалното състояние

-          Определяне на паразити, вируси и бактерии

Предлагаме ви пакет от услуги, които включват: диагностика, пасивна или активна биорезонансна терапия и детоксикация на стойност- 150 лв.

Ако  към този пакет се ползва и цвето-музикална-вибро терапия- 180 лв.

Центърът предлага и целенасочени вибротренировки на виброплатформа – Tilting Plate (Холандия) на стойност 16 лева (1 лв/мин), както и единични релаксиращи сеанси на апаратурата Adromeda на Proforma (Сан Марино).

Освен това чрез диагностиката може да се прогнозират и заболявания, които е възможно да се появят в близките 6 месеца. Подобряването на състоянието на организма и лечението му протичат в рамките на 1 месец и за  не повече от 3 месеца, което се извършва без лекарства, а само с билкови продукти. През периода на лечение могат да се правят и диагностични проверки на състоянието на организма на стойност 50 лв.

Предлагаме комплексно лечение, което включва откриване на заболяването, изчистване на организма, възстановяване (включвайки витамини, минерали, микро и макро елементи) и поддържане на организма в здравословна форма.

 

Диагностично-терапевтичен комплекс :


1. Органи и системи : Цялостна диагностика на всички органи и системи в човешкото тяло. Определяне на тяхното моментно състояние и причината за зараждане на болестта. Този най-съвременен подход за диагностика съчетава знанията на източната медицина за холистичното здраве на човешкия организъм и достиженията на науката.

2. Състояние на гръбначния стълб: известно е, че всеки прешлен от гръбначния стълб инервира определени органи и системи в нашия организъм. Информацията, която ни дава апаратурата използва тази пряка връзка между тях, като определя не само състоянието на даден прешлен , но и органите, които са свързани с него.

3. Енергоинформационна система: Аура : Аурата е не само нашият енергиен защитник. Всеки сегмент от нея дава точни данни за съответнич орган или система в тялото. Нарушената цялост на аурата е сигнал къде в тялото е настъпил енергиен спад или излишък на енергия- и двете състояния водят до различни заболявания.

4. Енергоинформационна система: Чакри : През енергийните центрове-чакрите постъпва най-фината енергия в човешкото тяло. Състоянието на чакрите е определящо за здравето на органите, които ни снабдяват с енергия. Всяко чувство-страх, гняв, прекомерна радост, фобии, стрес, напрежение, често блокират чакрите и пораждат болест. ДТК дава ясна представа за степента на ‘проводимост’ на енергията през тези центрове, а оттам и за нашето здраве.

5. Психоемоционално състояние: ДТК «Диалог Нова» предоставя обобщена информация за здравословното състояние на целия организъм. Определя степента на натовареност на отделните системи и устойчивостта към геопатогенните фактори като магнитни бури, пълнолуние,слънчева активност и др.

6. Определяне на паразити: Заедно с полезната микрофлора в нашето тяло присъстват и нежелани « гост» -вируси, бактерии, паразити, гъбички и т.н. Тяхното наличие причинява различни здравословни проблеми – алергии, кожни болести, нарушени : психика, еднокринна система,обмяна на веществата и много други. Определянето на паразитите е първа стъпка към тяхното неутрализиране.

7. Изследване на витамини и минерали: Недостигът на само едни микроелемент може да наруши цяла верига от важни биохимични процеси в организма. А често ни липсва не само един витамин или микроелемент, без дори да подозираме. Колко и кои са в недостиг в нашия организъм ще определи Диагностично-терапевтичния комплекс « Диалог Нова»

8. Астрологичен навигатор: Всеки човек, в зависимост от астрологичния си знак, има своите слаби и силни страни. Общата ориентация как да преодолеем или да компенсираме някои липси и слабости, ще ни подскаже Астрологичния навигатор на ДТК « Диалог Нова»

 

Спортно майсторство

Това направление включва изработване на тренировъчни програми за развитие на физическите качества в конкретен спорт – кондиционна подготовка.

Освен физическа подготовка съобразно спецификата на конкретната спортна дисциплина, методиката включва и изработване на програма за хранене и прием на хранителни добавки, периодично тестуване и контрол на морфо – функционалното състояние и др.

Заедно с изработването на цялостна методическа програма центърът ни предлага и:

 • Подходяща  фитнес зала за практически занятия.
 • Тренировъчни уреди и съоръжения
 • Диагностичен център.
 • Обучение на кадри и специалисти в областта на спорта за всички и кондиционната подготовка.
 • Научни разработки и методи

(виж Спортно майсторство  в www.jk-fitness.com)

Наши партньори са:

 • Частен колеж по спорт „Био Фит”
 • Национална Спортна Академия (НСА) "Васил Левски"
 • Американска школа C.O.R.F.I.T.
 • JK Fitness
 • SNC(център за спортни храни)

За да отговорим на високите изисквания на всеки потребител, центърът ни разполага с високо квалифициран научен екип от специалисти.  Завеждащ сектора е проф. д-р Константин Бичев, доктор.

За информация и записване: 02 / 818 68 60

ОЧАКВАМЕ ВИ !

Login

Create an account
Contact
Login

LoginRegister

Create an account

Question

ContactCode captcha Refresh